др Милан Радовановић

Искусивши велику важност препознавања сопственог животног пута и сталног рада на себи, узима учешће у покретању Клуба у коме чланови имају прилику да се квалитетно образују, међусобно повезују, откривају свој лични потенцијал и увежбавају корисне животне вештине. Срећан и испуњен може бити само човек који непрекидно ради на свом личном развоју, а жељена друштвена промена је могућа само ако има довољно таквих људи.

 

Рад у високом образовању

 

Академија уметности у Београду: Шеф је катедре Фотографије; предавао је на студијском програму Адвертајзинг и дизајн; предаје на мастер студијама Креирање имиџа у уметности и медијима; иницијатор је и један од оснивача интердисциплинарних интегрисаних студија Фотографије и Филмске и телевизијске камере.

Институт за уметничку игру: Предаје на основним и мастер студијама Уметничке игре.

 

Образовање

 

Докторирао је у области Теорије уметности и медија на научним интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду. Ужа област интересовања је примена семиологије у истраживању различитих видова комуникације у ширем друштвеном, културалном и медијском контексту. Дипломирао је на Катедри за филозофију Православног богословског факултета Универзитета у Београду. Завршио је Математичку гимназију.

 

Едукације

 

Психологија: Едукација и практичан терапијски рад из Брачне и породичне терапије, Центар за породицу Републичког завода за болести зависности у Београду; едукација и практичан терапијски рад из Лечења болести алкохолизма на Институту за ментално здравље у Београду; активно учешће на семинару Породица у кризи, који је водио главни терапеут KCC London John B. Burnham, Београд; усавршавање код психотерапеута dr George Vassiliou-a, Athenian Institute of Anthropos; учесник семинара за рад са тешко хендикепираним особама који је водио швајцарско-канадски хуманиста Jean Vanier; по препоруци академика Владете Јеротића учествовао у раду Београдског аналитичког круга – удружења аналитички оријентисаних психотерапеута.

Комуникација: Завршио је едукацију за сертификованог тренера асертивне комуникације, Психополис институт, Београд.

Лични развој: Прошао је један од најзахтевнијих међународних тренинга личног развоја, менталне и физичке издржљивости, јачања воље, упорности, лидерских вештина, као и оспособљавања за преживљавање у природи, The Outward Bound Trust, United Kingdom.

Коучинг: Учесник коучинг радионице – Erickson Coaching и конференције Coaching Conference „Play a World Game“, Advanced coaching section.

 

Пословне и друштвене активности

 

Са Владаном Радовановићем основао је и води маркетиншку агенцију Effective marketing и креира рекламне кампање за угледне компаније у земљи и иностранству; са ђаконом Ненадом Илићем сарађивао је на великом броју пројеката у култури; добитник је златне медаље Никола Тесла немачког научног часописа RAUM & ZEIT за допринос развоју дигиталне фотографије; као теоретичар уметности и медија истражује различите културалне и медијске утицаје на развој савременог друштва и економског окружења, а радове објављује у стручним часописима и представља на научним скуповима и симпозијумима.

Подели
Share on Facebook
др Милан Радовановић
Информације о члану тима
Останите у контакту