ђакон Ненад Илић

Ђакон СПЦ, писац, редитељ, православни публициста, са великим искуством рада у медијима, педагогији, организовању и вођењу различитих радних група. Предавач и саветник у више области.

Са Анастасијом-Весном има четворо деце – Павла, Јелисавету, Богдана и Наталију.

 

Области бављења

Школовао се у Београду на Архитектонском, Филолошком, Теолошком и Факултету драмских уметности.Током 80-их година прошлог века године бавио се позоришном режијом радио као педагог на ФДУ, уредник и уметнички директор у београдским позориштима и више алтернативних позоришних група.

Током 90-их година, бавио се режијом и писањем за ТВ, сценаријима и режијом сценских догађаја на великим сценама и на отвореном, креирањем мултимедијалних дела, као и уредничким радом (часопис ИСКОН). Рукоположен у чин ђакона 1996. године.

После 2000 – бави се мисијом у медијима, уредничким, маркетиншким и промотивним активностима, писањем и режијом ТВ и филмских радова, прављењем едукативних мултимедијалних садржаја.

Радио на пројектима и водио радионице при Православном Пастирском саветодавном центру СПЦ у Београду у време његовог оснивања.

Дугогодишњи члан Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке. Предавач са великим бројем предавања на духовне и социолошке теме, водитељ радионица, учесник у многобројним трибинама и разговорима пред публиком, на ТВ и радију.

 

Избор радова

Аутор романа ЦАРИГРАДСКИ ДРУМ, Плато, Београд (2004), аутор и коаутор више књига са духовном и историјском тематиком за децу и одрасле: (ТАЈАНСТВЕНО ПУТОВАЊЕ Плато, Београд (2001), Стрип едиција СВЕТИТЕЉИ Пролог, Врњачка Бања, Енциклопедијска серија књига (укупно 14) СЛАВА Театар За, Београд (2005-2008), СРПСКИ КОД Наша Србија, Београд (2010)… Аутор сценарија и редитељ: СВЕТИ НИКОЛАЈ СРПСКИ, дугометражни документарни филм (2006), АВА ЈУСТИН дугометражни документарни филм (2007), серије ЛИТУРГИЈА (2009) РТС, ИКОНА (2010) РТС, КОНСТАНТИНОВО НАСЛЕЂЕ (2013) РТС.

Тренутно ради на великом националном пројекту – снимању играног филма ОТАЦ о Светом Сави и Светом Симеону Немањи. http://film-otac.com/rs/

Подели
Share on Facebook
ђакон Ненад Илић
Информације о члану тима
Останите у контакту